W mojej podręcznej, kulturalnej apteczce znajdują się rzeczy związane nie tylko z gotowaniem. Wydaje mi się, że w przypadku artystów ich inspiracje często łączą się bezpośrednio z wynikiem ich pracy. U mnie jest chyba nieco …
Aby przeczytać ten artykuł do końca, zaloguj się lub skorzystaj z oferty.
Dostęp do tego materiału mógłby kosztować 8,99 zł. My jednak w tej cenie dajemy Ci miesięczną subskrypcję wszystkich naszych treści. Czytaj i słuchaj do woli. Zostaniesz z nami na dłużej?
Marta Dymek –(ur. 1990), kucharka, autorka i propagatorka weganizmu. Znana jako twórczyni bloga Jadłonomia.com oraz książek pod tym samym tytułem.
Jej książki doczekały się ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy. Na co dzień angażuje się we wszystkie działania, które mogą efektywnie upowszechniać kuchnię roślinną. Ambasadorka kampanii Roślinniejemy. W czerwcu ukazała się jej trzecia książka Jadłonomia po polsku.
Mateusz Roesler –Kulturoznawca, dziennikarz, badacz komunikacji. Absolwent Gender Studies IBL PAN. W „Piśmie” odpowiada za marketing i organizację wydarzeń z cyklu Premiera Pisma. Wcześniej redaktor treści cyfrowych i audio miesięcznika. Kierował projektami: Czytanie wody: Wisła oraz dwoma sezonami Śledztwa Pisma. Autor podcastu „Trzaski i szmery”. Wyznaje nauki humanistyczne. Przygląda się sztuce współczesnej. Konsumuje popkulturę. Nawiązał długofalowe partnerstwo z żółwiem Herbertem. Instagram: @mm_roesler.