W mojej podręcznej, kulturalnej apteczce znajdują się rzeczy związane nie tylko z gotowaniem. Wydaje mi się, że w przypadku artystów ich inspiracje często łączą się bezpośrednio z wynikiem ich pracy. U mnie jest chyba nieco inaczej – w trakcie testowania nowych przepisów lub pisania książki kucharskiej towarzyszą mi najróżniejsze skrawki kultury, niekoniecznie związane z tym, co robię – najczęściej ulubiona muzyka i filmy oraz książki z czasów …
Liczba artykułów dostępnych w całości bez logowania się w naszym serwisie: 0 z 0
Wykup dostęp online
Marta Dymek - (ur. 1990), kucharka, autorka i propagatorka weganizmu. Znana jako twórczyni bloga Jadłonomia.com oraz książek pod tym samym tytułem.
Jej książki doczekały się ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy. Na co dzień angażuje się we wszystkie działania, które mogą efektywnie upowszechniać kuchnię roślinną. Ambasadorka kampanii Roślinniejemy. W czerwcu ukazała się jej trzecia książka Jadłonomia po polsku.