Wydanie specjalne „Pisma” to dodatkowy numer magazynu, który poświęcony jest wybranemu tematowi i ukazuje się raz lub dwa razy w roku. Wydania specjalne są dystrybuowane przez trzy miesiące od daty premiery w kioskach, salonikach prasowych i empikach oraz poprzez naszą stronę.
Już dziś możesz zamówić tegoroczną edycję „Wokół Jedzenia” w trzech formatach: w druku, w wersji audio i na czytniki (na stronie magazynpismo.pl/Edycje/wokol-jedzenia-2025/ udostępniamy jedynie próbkę wydania na czytniki).
Wydanie specjalne „Wokół Jedzenia” możesz zamówić bezpośrednio u nas na stronie (wydanie papierowe, na czytniki i audio w pakiecie) lub otrzymać od nas w prezencie w specjalnej ofercie prenumeraty miesięcznika w promocji TUTAJ.
W numerze publikujemy nowe teksty, w których:
✎ Aga Kozak przypomina nam, jak jadaliśmy i czym się kierowaliśmy w kulinarnych wyborach przez ostatnich kilka dekad,
✎ Ewa Pluta zaprasza nieznajomych do swojego stołu,
✎ Julia Lachowicz-Nowińska odkrywa za oceanem najbardziej rewolucyjną odmianę trendu farm-to-table (z pola na stół),
✎ Dhruv Khullar przygląda się wysokoprzetworzonej żywności,
✎ Katarzyna Kazimierowska rozmawia z Michaelem Polanem o gatunkach i odmianach roślin, które bezpowrotnie utraciliśmy.